6°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

06.10.2020 / 11:46 BiH - Promocija kadeta

Dodik: Narod u RS najviše vjeruje policiji

Dodik: Narod u RS najviše vjeruje policiji
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je nova generacija policajaca dokaz Republike Srpske da može, pored svih izazova, da se posveti školovanju policije kojoj narod u RS najviše vjeruje.

- Zato je vaša uloga veoma važna, da obezbijedite da ovaj narod ima povjerenja u vas. Vi ste najbolji među nama, koji uspijevaju da naše snove pretvore u stvarnost, da Republika Srpska bude zemlja stabilnosti, da nikome ne dozvolite kršenje zakona, bez obzira koliko bio visoko pozicioniran - poručio je Dodik kadetima, koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske promovisalo u Centru za obuku u Zalužanima.

On je rekao da je mnogo izazova sa kojima policija treba da se bori, te poručio da će se vlasti Srpske potruditi da policija ima najbolje uslove za rad.

- Vaša dobrota mora da se osjeti na svakom mjestu, ali i strogoća, jer ne smije biti propusta nigdje. Imamo velike nade u vas, krenuli smo sa ovom akademijom davno, ranije su vaše kolege školovane i odlazile na ulicu, ali vratili smo praksu da vi koji upišete akademiju imate posao - istakao je Dodik.

Napomenuo je da je RS izgubila vojsku, ali nije i policiju, koja treba da bude bedem u odbrani Republike Srpske i njenih vrijednosti, stabilnosti i mira.

- Činićemo sve da budete zadovoljni jer smatramo da radite jedan od najvažnijih poslova u Republici Srpskoj - naglasio je Dodik.

Svečanosti promocije 325 kadeta prisustvovali su i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer RS Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor Policije RS Siniša Kostrešević.


(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo