3°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

04.10.2020 / 08:42 Politika - Brojni sastanci

Džaferović sutra i prekosutra u zvaničnoj posjeti Albaniji

Džaferović sutra i prekosutra u zvaničnoj posjeti Albaniji
Šefik Džaferović / Vijesti.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović boravit će sutra i prekosutra u zvaničnoj posjeti Republici Albaniji.

U čast dolaska predsjedavajućeg Džaferovića, u ponedjeljak će, ispred predsjedničke palate biti upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje će ga dočekati predsjednik Albanije Ilir Meta.

Nakon toga bit će održan tête-à-tête sastanak predsjedavajućeg Džaferovića i Mete, a zatim i bilateralni sastanak zvaničnih delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Albanije. Po završetku sastanaka planirana je konferencija za novinare.

Predsjedavajući Džaferović sastat će se i s premijerom Republike Albanije Edijem Ramom, te će posjetiti i Groblje narodnih heroja i položiti cvijeće na spomen-obilježje „Majka Albanija“.

Džaferović će boraviti i u Kodžasu i Boraki u okrugu Drač, gdje će se sastati s Bošnjacima koji u velikom broju žive na tom području.  Predsjednik Meta će u čast predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića upriličiti i svečanu večeru u predsjedničkoj palati „Brigada“ .

U utorak, 6. oktobra 2020. godine, predsjedavajući Džaferović će se sastati s predsjednikom Parlamenta Republike Albanije Gramosom Ručijem. Planiran je i susret s gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajom, koji će Džaferoviću uručiti Ključ grada Tirane.    

U delegaciji će još biti ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Albaniju Nusret Čančar te savjetnici članova Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Željka Komšića Radovan Kovačević i Davor Vuletić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo