20°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

01.10.2020 / 12:58 Crna hronika - Konjic

Ronioci u Neretvi pronašli tijelo stradale djevojke iz Konjica

Ronioci u Neretvi pronašli tijelo stradale djevojke iz Konjica
Foto: Vijesti.ba

Ronioci su danas u rijeci Neretvi pronašli tijelo 28-godišnje djevojke iz Konjica i olupinu automobila koji je sinoć sletio u rijeku kod Spiljanskog mosta.

Njeno tijelo su nakon cjelodnevne potrage pronašli ronioci Federalne uprave policije (FUP). Trenutno se radi na izvlačenju automobila iz rijeke.

Podsjećamo, Policijskoj upravi Konjic sinoć oko 20 sati obratila se muška osoba koja je prijavila da je na cesti za Spiljane pronašla nepoznatu osobu s ozljedama.

Na lice mjesta upućena je patrola policije PS Konjic, koja je utvrdila da se radi o A.D. ( 1996.) iz Konjica, koji je bio mokar i ozlijeđen.

Pripadnicima policije izjavio je da su on i A.Đ. (1992.) iz Konjica imali saobraćajnu nesreću u kojoj su vozilom sletjeli u rijeku Neretvu, te da je vozilom upravljala A.Đ. koja se nije uspjela izvući iz vozila.

Patrole policije su obišle teren i na oko 2 km od mjesta pronalaska navedene osobe pronašli tragove vozila koje je sletjelo u rijeku, ali zbog slabe vidljivosti nisu uspjeli pronaći ni osobu ni vozilo.

A.D. je nakon ukazane pomoći u bolnici Konjic upućen na daljnje liječenje u Mostar.

Jutros su se u potrazi konjičkim policajcima priključili pripadnici FUP-a, ronioci, rafteri iz Konjica, te je tijelo pronađeno. Tijelo je pronađeno na dubini od oko šest metara.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo