15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

30.09.2020 / 16:06 Politika - Jedinstven nastup

Demanti Predsjedništva BiH: Nije bilo razmirica, to je zlonamjerno

Demanti Predsjedništva BiH: Nije bilo razmirica, to je zlonamjerno
Foto: Srna

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine odlučno odbacuje i demantuje zlonamjerno predstavljanje u pojedinim domaćim medijima o nastupu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine tokom službene posjete Bruxellesu.

- Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je jedinstveno nastupilo u evropskim institucijama u Bruxellesu, bez razmirica ili drugih nesporazuma, pa i tokom protokolarnih aktivnosti.

Pojedini mediji danas su izvijestili o lošoj atmosferi između članova Predsjedništva BiH u Briselu, ilustrujući to snimkom sa službenog fotografisanja članova Predsjedništva sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sassolijem.

Naime, riječ je jednostavno o protokolu koji nalaže da predsjedavajući Predsjedništva BiH (u ovom slučaju Šefik Džaferović), stoji u sredini a pored njega domaćin (u ovom slučaju Sassoli). Članovi Predsjedništva BiH stoje sa njihove desne i lijeve strane.

Na snimku se vidi da je Milorad Dodik tek sugerirao Sassoliju gdje treba stajati, a nešto kasnije je službenik protokola slično sugerirao tokom fotografisanja sa Oliverom Varhelyijem, komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo