7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

29.09.2020 / 18:46 BiH - Bihać

Nezavisni odbor Federalnog parlamenta posjetio FUP Detašman Bihać

Nezavisni odbor Federalnog parlamenta posjetio FUP Detašman Bihać
Foto: Arhiv

Članovi Nezavisnog odbora Federalnog paralameta danas su  posjetili organizacionu jedinicu Federalne uprave policije (FUP) Detašman Bihać, a cilj je bio upoznavanje s aktivnostima, planovima i rezultatima rada.

Rad navedene organizacione jedinice Federalne uprave policije predstavili su zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman i načelnik Detašmana Ibrahim Dizdarić, koji su Nazvisni odbor upoznali s  problematikom sa kojom se svakodnevno susreću istražitelji u svom radu s akcentom na rezultate okončanih istraga, posebno u segmentu koruptivnih krivičnih djela, te u pogledu materijalno tehničke opremljenosti i popunjenosti kadrovima.

Ensad Korman se obratio članovima Odbora da u okviru svojih mogućnosti pruže punu podršku u radu ovoj jedinici Federalne uprave policije.

Između ostalog jedna od tema bila je i migrantska kriza koja svakodnevno poprima sve ozbiljniji karakrer posebno kada je u pitanju Unsko-sanski kanton, inače područje djelovanja Detašmana Bihać.

U konačnici članovi Odbora su iskazali punu spremnost da u okviru svojih nadležnosti pruže podršku u radu kako Detašmana Bihać, tako i ostalim organizacionim jedinicama Federalne uprave policije, saopćeno je iz Nezavisnog odbora.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo