-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

29.09.2020 / 14:27 Fudbal - Ponovo na Otoci

Mahir Karić se iz Hong Konga vratio u Olimpik

Mahir Karić se iz Hong Konga vratio u Olimpik
Foto: Vijesti.ba
Mahir Karić potpisao je danas ugovor sa FK Olimpik.

Karić koji je u svojoj karijeri nastupao za tim sa Otoke u dva navrata, nakon što je završio angažman u Hong Kongu, gdje je nastupao za ekipu Happy Valley.

“Nakon što je završio moj angašman u Hong Kongu, odlučio sam se na povratak u BiH. Nedostajala mi je kuća i želio sam da se vratim u našu državu. Nisam htio da čekam na ponude izvan BiH, jer je jasno da je pandemija korona virusa ostavila traga i da je sve stalo, pa tako i dešavanja na tržištu fudbala”.

Kako sam kaže, do dogovora je došlo brzo.

“Povratak je kako sam već naglasio bio najrealnija opcija. Bilo je nekih poziva iz drugih premijerligaških klubova, ali su ljudi iz Olimpika bili konkretni i korektni, pa smo se brzo dogovorili. Dosta igrača poznajem, kao i ljude koji vode klub, tako da se nadam da ću se brzo uklopiti u tim. Nadam se da ću moći pomoći ekipi da se izdigne iznad trenutne situacije i pokuša da napravi rezultatski, ali i pomak na tabeli”, rekao je Karić nakon potpisa ugovora.

Karić može nastupati na više pozicija u veznom redu, a u redovima tima sa Otoke od njega očekuju da unaprijedi igru i pomogne ekipi da što je moguće brže izađe iz krize u kojoj se nalazi.

Novi/stari veznjak tima sa Otoke ponikao je na Grbavici, a u BiH je pored Olimpika nastupao za Rudar Prijedor, Travnik, Slaviju, Vitez i Borac, a u svojoj karijeri nastupao je za Slovan Liberec i Most u Češkoj.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo