8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

29.09.2020 / 12:56 Regija - Crna Gora

Krivokapić razgovarao s Amfilohijem uoči sastanka s DF-om

Krivokapić razgovarao s Amfilohijem uoči sastanka s DF-om
Foto: Vijesti.ba

Kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić počeće danas drugi krug pregovora o formiranju Vlade i to sastankom sa liderima Demokratskog fronta DF.

Kako saznaje Pobjeda, Krivokapić je sinoć, uoči sastanka, razgovarao sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.
Sastankom sa liderima Fronta, Krivokapić započinje seruju razgovora sa predsjednicima svih stranaka koje čine trojnu koaliciju.

Više izvora Pobjede iz koalicije „Zajedno za budućnost Crne Gore" kazalo je da će se takvim pristupom, koji je bitno drugačiji u odnosu na dosadašnji, pokušati da se obezbijedi veća efikasnost u pregovorima.

- Mandatar sastavlja svoj tim i razgovaraće prvenstveno sa svim predsjednicima stranaka unutar trojne koalicije, pa zatim i sa NVO sektorom i nezavisnim intelektualcima - kazao je ranije Pobjedin izvor.

Potpisima 41 poslanika stekli su se uslovi da šef države Milo Đukanović i zvanično predloži Krivokapića za mandatara.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, preokret u pregovorima koji je doveo da u roku od svega 12 sati od ćorsokaka dođe do izbora predsjednika parlamenta i potpisa podrške za mandatara dovodi se u vezu sa snažnim pritiscima baze, medijskim spinovima, ali i pritiscima sa strane uključujući i centralu SPC u Beogradu, zvanični Beograd, ali i kontroverznog biznismena Miodraga Daku Davidovića, piše Pobjeda.

- O tome se ne govori, ali činjenica je da se od svađe i prekida pregovora, uz povišen ton, za svega 12 sati došlo do naprasnog pomirenja gdje pojedini lideri trojne koalicije nijesu krili iznenađenje, što je bilo vidljivo na sjednici parlamenta - rekao je izvor.

Takav rasplet uticaće da će DF u u novoj vladi vjerovatno van domašaja biti Ministarstvo odbrane, Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo pravde.

Moguće je da resori pravde i finansija pripadnu nevladinom sektoru, o čemu je već bilo objava u medijima. DF će zbog toga u novoj vladi moći da računa na Ministarstvo saobraćaja, Ministarstvo održivog razvoja, ali i na resore kulture i prosvjete.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo