12°C
Mostar 15°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

28.09.2020 / 14:26 Ekonomija - Infrastruktura

Vlada KS: 250.000 KM za projekte u Srebrenici

Vlada KS: 250.000 KM za projekte u Srebrenici
Foto: FENA
Vlada Kantona Sarajevo je, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, odobrila jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 250.000 KM za sufinansiranje realizacije infrastrukturnih projekata u Opštini Srebrenica.

Tim povodom, danas je ministrica Jasna Agić potpisala Protokol o saradnji u cilju održivog povratka sa zamjenikom načelnika Opštine Srebrenica Hamdijom Fejzićem.

Kako je istaknuto, sredstva će biti utrošena za asfaltiranje lokalnih puteva i to na relaciji Gajevi – Božarevići, Osmače – Hadrovići, Dolaš – Staroglavice u Mjesnoj zajednici Sućeska, kao i onih u naseljima Kutlići i Bajramovići.

Također, navedena pomoć bit će utrošena na izradu mostova u naseljima Šubin i Gornji Potočari, za podzide na lokalnim putevima, te za nabavku i isporuku građevinskog materijala za rekonstrukciju i adaptaciju stambenih objekata u skladu sa zahtjevima građana Srebrenice.

Potpisivanju su prisustvovali premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar finansija Jasmin Halebić. Premijer je istakao kako će njegov kabinet, izdvojiti sredstva za dva projekta, uz podršku svima onima koji su značajni za razvoj ove opštine.

Ministar Halebić je rekao da će sredstva biti vrlo brzo operativna.

Zamjenik načelnika Fejzić zahvalio je Vladi Kantona na svemu što je do sada činila, ali i na onome što čini za sve povratnike u Srebrenicu, ali i za Srebreničane koji žive u Sarajevu, saopćeno je iz Službe za protokol i pres Kantona Sarajevo.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo