°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

28.09.2020 / 13:52 BiH - BIHAMK

Pojačan oprez preporučen vozačima zbog učestalih lokalnih padavina

Pojačan oprez preporučen vozačima zbog učestalih lokalnih padavina
Foto: Vijesti.ba

Pojačan oprez preporučuje se vozačima zbog učestalih lokalnih padavina i nailaska na mokar kolovoz. Skreće se pažnja i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prijevoz. Vozači se koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju mole za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja radova moguće je na dionicama: Vitez-Travnik (Bila) Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj (Mravići), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo