14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

27.09.2020 / 17:54 Regija - Na području Čazme

Petoro povrijeđenih u Hrvatskoj, troje ispalo iz kola

Petoro povrijeđenih u Hrvatskoj, troje ispalo iz kola

Petoro mladih povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći na području Čazme kada je automobil BMW, kojim je upravljao mladić od 23 godine pod dejstvom alkohola, udario u betonski zid i više puta se prevrnuo, a tom prilikom troje njih je ispalo iz vozila.

Vozač, putnik od 17 i dvoje od 19 godina prevezeni su u bolnicu u Bjelovar, a petnaestogodišnja djevojčica je zbog teških povreda prebačena u Klinički bolnički centar u Zagrebu.

Iz bjelovarsko-bilogorske policije su naveli da su uzroci ove saobraćajne nezgode neprilagođena brzina, alkohol i nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Sve se odigralo jutros kada je 23-godišnji vozač pod uticajem alkohola zbog neprilagođene brzine po mokrom kolovozu izgubio kontrolu nad vozilom i zahvatio travnatu površinu nakon čega se vozilo zanijelo.

Prednjim dijelom vozila udario je u ogradu jedne kuće, kada se vozilo okrenulo zadnjim krajem je udarilo u betonski zidić, a bočnim dijelom u nosivi stup kovane ograde. Vozilo se više puta prevrnulo i zaustavilo u dvorištu kuće.

Za vrijeme vožnje vozač i troje putnika na zadnjem sjedištu nisu bili vezani sigurnosnim pojasom. Pojas je jedino koristio putnik na prednjem sjedištu, navodi se u saopštenju policije.

Troje putnika, koji nisu bili vezani na zadnjem sjedištu, od siline udara su ispali iz automobila, prenose hrvatski mediji.

Vozaču automobila zbog izazivanje saobraćajne nesreće slijedi krivična prijava Opštinskom tužilaštvu u Bjelovaru, napominju iz policije.

Prema posljednjim informacija, troje mladih je teško povrijeđeno, ali nisu životno ugroženi. Imaju prelome ruku i nogu.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo