7°C
Mostar 9°C
Tuzla °C
Banja Luka 5°C
Bihać 5°C

26.09.2020 / 19:12 Fudbal - Menalo i Gojak se upisali u strijelce

Dinamo utrpao sedam pogodaka u meču šesnaestine finala Kupa

Dinamo utrpao sedam pogodaka u meču šesnaestine finala Kupa
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Zagrebački Dinamo je u šesnaestini finala Hrvatskoga kupa pobijedio podravskog četvrtoligaša Ferdinandovac 7:1.

Riječ je o selu s nešto manje od 2000 stanovnika te je dolazak hrvatskog prvaka uzrokovao nezapamćenu feštu i posjećenost uprkos teškom porazu.

U 13. minuti prvak vodi. Dinamo je akcijom u tri poteza savladao domaćina. Burton za Luku Menala, ovaj glavom do Amera Gojaka, a reprezentativac BiH zabija za vodstvo gostiju.

Na kišom natopljenom terenu Modri su kontrolirali utakmicu, za što im je nagrada stigla u 27. minuti. Razigrani Menalo namjestio je gol loptom u peterac, zabio je Luka Ivanušec za 0:2. Gojak je prije toga akrobatski petom htio pogoditi, ali nije uspio.

U 36. minuti gledamo scene zbog kojih volimo romantiku Kupa. Domaći igrač Križanović pogađa glavom nakon kornera za 1:2. Zabio je u mrežu Danijela Zagorca za veliku feštu u Podravini. Ostao je sam i lagano poentirao, nastala je erupcija oduševljenja među gledaocima u Ferdinandovcu.

Dinamo je u drugom poluvremenu odradio stvari kako je zamislio.

U 57. minuti Menalo je ubacio s desne strane, a nečuvan je ostao Robbie Burton koji glavom pogađa za povećanje vodstva i svoj prvi gol za Dinamo u karijeri. Dvije minute kasnije Marin pronalazi Menala koji lako poentira za 4:1, a Menalo u 68., poslije novog ubačaja s desne strane, stiže glavom pogoditi s pet metara za 5:1 zagrebačke momčadi.

Komnen Andrić u 82. poentira za 6:1 Dinama. Akcija je izgledala slično kao i kod dva prethodna gola, bili su to precizni ubačaji s boka, a srpski centarfor lako je pogodio glavom poslije lopte Iranca Moharramija. Sedmi gol za Dinamo u 88. minuti zapravo je autogol domaćeg golmana Turčića koji je na udarac Kristijana Jakića sam sebi zakucao loptu u gol za konačnih 1:7.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo