0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

25.09.2020 / 11:37 BiH - HKD Napredak

Hrvatska enciklopedija BiH kapitalno djelo za povijest Hrvata BiH

Hrvatska enciklopedija BiH kapitalno djelo za povijest Hrvata BiH
Foto: FENA

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Nikola Čiča i počasni predsjednik i član radnog savjeta projekta za izradu Leksikona Hrvata BiH Franjo Topić primili su u četvrtak u Središnjici HKD-a Napredak predstavnike Hrvatskog leksikografskog instituta BiH, i to ravnatelja Ivana Anđelića i člana znanstvenog vijeća i pomoćnika glavnog urednika Hrvatske enciklopedije BiH Vladimira Šoljića.

HKD Napredak bio je pokretač projekta Enciklopedije od koje su izrađena i tiskana prva dva sveska od planiranih četiri, a cilj sastanka bio je nastavak i okončanje ovog projekta i mogućnost uspostavljanja sinergije djelovanja svih onih koji u jednom ovakvom kapitalnom djelu za Hrvate BiH, ali i povijesti države prepoznaju neprocjenjiv značaj te sveobuhvatno i objektivno sačinjeno povijesno djelo, priopćeno je iz Napretka.

Predsjednik Društva Nikola Čiča i počasni predsjednik Franjo Topić izrazili su žaljenje zbog financijskih poteškoća u kojima se našao Leksikografski institut, te su sugerirali predstavnicima Instituta realiziranje zajedničkog sastanka ranije imenovanih radnih tijela.

Također su obećali potporu i nastavak suradnje, te istaknuli kako očekuju inicijativu i daljnji nastavak tiskanja ovog značajnog, objektivnog i kapitalnog djela za povijest Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Pomoćnik glavnog urednika Enciklopedije Vladimir Šoljić istaknuo je kako je već 70 posto od ukupne građe za tiskanje i finaliziranje Enciklopedije spremno te da s nestrpljenjem očekuje ugledati svjetlo dana, a u čemu će i HKD Napredak sudjelovati, stoji u priopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo