14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

24.09.2020 / 19:34 Svijet - Otvorenim pismom

Petsto vojnih i sigurnosnih dužnosnika podržalo Bidena

Petsto vojnih i sigurnosnih dužnosnika podržalo Bidena
Joe Biden / Vijesti.ba
Gotovo petsto vojnih dužnosnika i stručnjaka za nacionalnu sigurnost, uključujući neke koji su radili za američkog predsjednika Donalda Trumpa, otvorenim je pismom dalo podršku demokratskom kandidatu Joeu Bidenu.

U pismu objavljenom u četvrtak piše da je trenutni predsjednik pokazao da nije "dorastao ogromnim odgovornostima svoje funkcije".

Pišu da Biden ima iskustvo i mudrost potrebnu za vođenje Amerike

Dužnosnici pišu i da Biden ima "iskustvo i mudrost potrebnu za vođenje Amerike kroz bolno razdoblje".

"Mi smo bivši javni dužnosnici koji su posvetili svoje karijere, a u mnogim slučajevima i riskirali svoje živote, za Sjedinjene Države. Mi smo generali, admirali, veleposlanici i čelnici civilnih agencija nacionalne sigurnosti", stoji u njihovom pismu.

"MI smo republikanci, demokrati i neovisni. Volimo svoju zemlju. Nažalost, i strahujemo za nju."

Potpisnik i jedan bivši Trumpov savjetnik

Među potpisnicima pisma je jedan od bivših Trumpovih vojnih savjetnika, umirovljeni general Paul Selva, koji je radio za aktualnog predsjednika do srpnja 2019. godine, prenosi Hina.

Ovo pismo objavljeno je mjesec dana nakon kontroverznog članka u američkom magazinu Atlantic u kojem se tvrdi da je Trump Amerikance koji su poginuli u sukobima nazvao luzerima.

U srijedu je kao razlog svoje podrške Bidenu taj članak navela i Cindy McCain, udovica bivšeg republikanskog senatora i kandidata za predsjednika Johna McCaina.

Demokratskog kandidata Bidena uoči izbora 3. studenoga podržao je niz republikanaca, poput Colina Powella, bivšeg državnog tajnika u mandatu Georga Busha mlađeg te bivšeg guvernera savezne države Ohio Johna Kasicha i bivšeg Trumpova direktora komunikacija Anthonyja Scaramuccija.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo