0°C
Mostar 4°C
Tuzla -1°C
Banja Luka 0°C
Bihać 1°C
Powered by Dark Sky

24.09.2020 / 16:49 BiH - Brigadir Tarquinto

BiH može računati na značajnu pomoć SAD u provedbi 'Programa reformi'

BiH može računati na značajnu pomoć SAD u provedbi 'Programa reformi'
Foto: FENA
Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić danas je u službeni posjet primio vojnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini brigadira Michaela Tarquinta.

Kao predsjedatelj Tima za provedbu "Programa reformi BiH“ unutar Ministarstva odbrane BiH (MOBiH), Krešić je upoznao goste o dinamici ispunjavanja 72 zadataka koji su za MOBiH proistekli iz tog programa.

Tim za provedbu Programa reformi BiH do sada se sastao četiri puta.

Konstatirano je da je, i pored negativnog utjecaja izazvanog koronavirusom, kao i značajnih finansijskih ograničenja u ovoj godini, ostvaren dobar stepen provedbe planiranih aktivnosti koje su u nadležnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Krešić i brigadir Tarquinto složili su se da Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH u datim okolnostima postižu dobre rezultate, ali da je za potpunu provedbu Programa reformi BiH ključna suradnja i ispunjavanje zadataka ostalih ministarstava i institucija na državnoj razini.

Brigadir Tarquinto je istaknuo da BiH može i dalje računati na značajnu pomoć SAD u provedbi Programa reformi BiH kao i planiranju aktivnosti za program reformi za 2021. godinu.  

Sastanku s vojnim izaslanikom SAD u BiH prisustvovali su i pomoćnici ministra odbrane BiH - Zoran Šajinović i Adem Spahić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo