14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

24.09.2020 / 13:06 Kultura - MoStrip

Ovogodišnji Mostarski strip vikend u znaku domaćih autora

Ovogodišnji Mostarski strip vikend u znaku domaćih autora
Foto: FENA

Ovogodišnje izdanje Mostarskog strip vikenda održat će se 3. i 4. listopada u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a zbog epidemiološke situacije ova godina proteći će bez prisustva stranih autora.

Ljubitelji stripa imat će priliku družiti se s domaćim autorima Miloradom Vicanovićem – Mazom, Midhatom Midom Kapetanovićem, Zoranom Hercegom, Berinom Tuzlićem, Lanom Šator, Filipom Andronikom, Zdravkom Cvjetkovićem, Ismetom Erdićem Erdom, Osmanom Hajdarevićem, najavili su organizatori udruga MoStrip.

Udruga MoStrip rodila se iz neformalnih druženja mostarskih ljubitelja stripa. Na tim druženjima bilo je dosta priče o trenutnom položaju stripa u društvu kao medija i grane umjetnosti, ali i o negativnom trendu u kulturi i pismenosti općenito.

"Naša ideja je bila približiti marginaliziranu strip kulturu širem čitateljskom krugu. Cilj nam je bio predstaviti strip mladima kao jedan šaren i ekspresivan medij te ih potaknuti na čitanje i možebitno bavljenje istim, a kod starijih probuditi neke uspavane osjećaje i vratiti ih stripu. Organiziranje strip festivala je bio najbolji način na pokušamo naš naum pretvoriti u djelo", priopćili su iz udruge MoStrip.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo