4°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

23.09.2020 / 16:20 Fudbal - Sportski direktor Budućnosti

Milošević: Sarajevo je favorit, očekujem tvrdu utakmicu s malo pogodaka

Milošević: Sarajevo je favorit, očekujem tvrdu utakmicu s malo pogodaka
Foto: Fena / Vijesti.ba
Fudbaleri podgoričke Budućnosti doputovali su u Sarajevo, odakle će se uputiti na stadion "Bilino polje" u Zenici, gdje ih očekuje duel trećeg pretkola Evropske lige protiv Fudbalskog kluba Sarajevo.

Kako je u izjavi za Fenu rekao sportski direktor podgoričkog tima Zvezdan Milošević, Budućnost je svjesna u kakvoj se formi njen sutrašnji protivnik nalazi, zbog čega ističe da je Sarajevo u ovom duelu, favorit, ali vjeruje u konačnu pobjedu svog tima.

- Iskoristili smo priliku da obiđemo Sarajevo i osjetimo atmosferu u gradu, a večeras ćemo u Zenici obaviti trening. Utisci su za sada dobri, srećemo navijače Sarajeva, ali i Željezničara. Neki žele da izgubimo, drugi da pobijedimo, što je sasvim normalno, ali možemo osjetiti prijatnu, zdravu atmosferu - kazao je Milošević.

Nakon pobjede u drugom pretkolu protiv ekipe kazahstanske Astane, crnogorski tim u odličnoj formi i atmosferi unutar ekipe dočekuje duel protiv prvaka BiH.

Milošević napominje da je Sarajevo u kvalifikacijama za Ligu prvaka izgubilo od bjeloruskog Dinamo Bresta zbog sudijske greške.

- Sarajevo je u tom duelu u najmanju ruku bilo ravnopravan protivnik, ali ja mislim da je trebalo pobijediti. To je ekipa koja igra u veoma dobroj formi, imaju dosta aduta koje smo analizirali i pokušat ćemo ih anulirati, ali analizirali smo i njihove nedostatke koje ćemo pokušati iskoristiti - kazao je sportski direktor Budućnosti.

Očekuje dobru, ali tvrdu utakmicu s malo pogodaka, jer, kako je kazao, ulog je velik a oba tima žele i vjeruju da se mogu plasirati u playoff Evropske lige.

- Sarajevo je favorit zbog koeficijenta, ali i nekih drugih stvari. Međutim, to je sve na papiru, utakmica se mora odigrati najmanje 90 minuta, a mi također imamo svoje adute i nadamo se da ćemo ih u tom periodu iskoristiti. Pobijedili smo Astanu iako je kvota na nas bila izuzetno velika, odnosno davali su nam gotovo nikakve šanse. Bilo je veoma teško s obzirom da smo igrali u gostima, ali smatram da smo zasluženo odnijeli pobjedu - objasnio je Milošević.

Dodaje da je pobjeda protiv Astane igračima Budućnosti značila mnogo za dizanje samopouzdanja.

- Ta pobjeda nam mnogo znači za pripremu utakmice protiv Sarajeva, ali i za samu atmosferu unutar ekipe. U meč protiv Sarajeva ulazimo veoma spremni fizički i mentalno, samopouzdanje igrača je na visokom nivou, ali sve to sutra moramo prenijeti na teren Bilinog polja - zaključio je.

Utakmica trećeg pretkola Evropske lige između FK Sarajevo i FK Budućnost će biti odigrana sutra na stadionu "Bilino polje" u Zenici s početkom u 20.00 sati.  



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo