13°C
Mostar 14°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

23.09.2020 / 16:07 BiH - Upriličena primopredaja

EXBS Program Vlade SAD-a donirao zaštitnu opremu GP BiH

EXBS Program Vlade SAD-a donirao zaštitnu opremu GP BiH
Foto: Fena / Vijesti.ba
U sklopu kontinuirane suradnje i podrške u radu i razvoju Granične policije BiH (GPBiH), u srijedu je ispred zgrade Granične policije BiH upriličena primopredaja donacije Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica (EXBS Program) Vlade Sjedinjenih Američkih Država toj policijskoj agenciji.

Riječ je o zaštitnoj opremi za pripadnike Granične policije BiH, s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa, priopćila je Granična policija BiH.

Ravnatelj GPBiH Zoran Galić preuzeo je zaštitnu opremu, a uručio ju je koordinator EXBS Programa Darko Ivić.

"Vlada Sjedinjenih Američkih Država od osnivanja podržava razvoj GPBiH s ciljem operativnog jačanja ove policijske agencije. Uz ovu donaciju zaštitne opreme, važno je istaknuti da je Vlada SAD-a dosad donirala i specijalističku opremu u vrijednosti oko 13 milijuna maraka te organizirala niz obuka za policijske službenike GPBiH. Također, očekujemo i donaciju službenog plovila za Postrojbu granične policije Neum, s obzirom na to da su dosadašnji resursi istekli. Još jedanput velika hvala EXBS Programu na potpori Graničnoj policiji BiH", kazao je ravnatelj Galić.

Donirana zaštitna oprema bit će ravnomjerno raspoređena u sve organizacijske postrojbe Granične policije BiH, navodi se u priopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo