7°C
Mostar 10°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

23.09.2020 / 14:02 Crna hronika - MUP USK

U Bihaću pronađeni droga i ručna bomba

U Bihaću pronađeni droga i ručna bomba

Pripadnici Policijske stanice Bihać priveli su muškarca R.R. (55) iz tog grada i on je osumnjičen za krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga te nedozvoljneo držanje oružja i minsko eksplozivnih sredstava.

Pripadnici kriminalističke policije MUP-a USK, uz naredbu Općinskog suda Bihać, obavili su pretres porodične kuće i pratećih objekata koje koristi pomenuta osoba. Pretresom navedenih prostorija kao i putničkog automobila mercedes austrijskih registarskih oznaka pronađena je plastična posuda u kojoj su zasađene dvije stabljike kanabisa, manja količina osušene biljke, te određena količina tableta ekstazi i bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na kokain.

Također pronađeni su sredstva i predmeti koji su namijenjeni za pripremu i konzumiranje narkotika, digitalna vaga za precizno mjerenje, određeni iznos novca kao i dva mobilna telefona. Tokom pretresa pronađena je veća količina metaka različite vrste i kalibra kao i jedna ručna bomba koja je uklonjena od strane stručnih osoba iz tima Civilne zaštite.

Osumnjičeni je lišen slobode i nad njim je zavedena kriminalistička obrada, a Tužilaštvo Unsko sanskog kantona naredilo je dalju istragu s ciljem dokumentovanja krivičnih djela.(Vijesti.ba)

Izdvajamo