12°C
Mostar 15°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

23.09.2020 / 12:33 BiH - Banja Luka

Otvorena Kuća susreta 'Marija Zvijezda' i Europski centar za mir

Otvorena Kuća susreta 'Marija Zvijezda' i Europski centar za mir
Foto: FENA

U Banjoj Luci u trapističkom samostanu otvorena je Kuća susreta "Marija Zvijezda“ i Europski centar za mir i suradnju.

Rad ovog centra će se odvijati u suradnji s Međunarodnom Paneuropskom unijom i nacionalnim paneuropskim unijama iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke i Austrije.

- Osnivanje Kuće susreta i Europskog centra za pomirenje, mir, međureligijski, međuetnički svjetonazorski i politički dijalog i suradnju bit će daljnji veliki korak u naporima da se ova zemlja i njezini stanovnici još jače motiviraju, ohrabre i podupru u nastojanjima oko bolje i ljudskije budućnosti u zajedništvu s drugim europskim narodima - kazao je ravnatelj Caritasa i Europske akademije Banjolučke biskupije monsinjor Miljenko Aničić.

Vanja Gavran je čestitao u ime Paneuropske unije. Iskazao je divljenje za djelo koje su učinili trapisti tijekom svoga višegodišnjega djelovanja u Banjoj Luci te rekao kako je otvaranje Kuće susreta i Centra za mir i suradnju znak da se Crkva banjolučka "još nije umorila“ u činjenju dobra i izgradnji mira.

Poželio je da se u novootvorenoj Kući i Centru ljudi istinski susreću i grade mir, saopćila je Press služba Paneuropske unije BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo