12°C
Mostar 15°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

22.09.2020 / 20:51 BiH - Nacionalni dan Kraljevine

Ambasador Mominah: Odnosi između BiH i Saudijske Arabije izuzetno jaki

Ambasador Mominah: Odnosi između BiH i Saudijske Arabije izuzetno jaki
Foto: FENA - Vijesti.ba

Odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije izuzetno su jaki i čvrsti, i konstantno se radi na unapređenju, poručio je ambasador te države u BiH Hani bin Abdullah Mominah.

Na prijemu upriličenom večeras, u povodu Nacionalnog dana Kraljevine naglasio je da će Saudijska Arabija uvijek podržavati suverenitet i teritorijalni integritet BiH, ali i suživot svih njenih naroda.

- Svakako želimo da BiH uspješno provede i implemetira sve reforme koje se od nje traže i da postane članicom EU gdje i pripada - rekao je ambasador Mominah.

Na 90. Nacionalni dan je kazao da Saudijska Arabija nastoji da sačuva dobre prijateljske veze sa svim prijateljskim i bratskim zemaljama, i da sačuva mir i stabilnost u regionu i svijetu.

- Kraljevina Saudijska Arabija nastoji da realizira viziju '2030' koja je prilika da se u mnogim segmentima unaprijedi ekonomija i dobrostanje u zemlji - rekao je Mominah.

Podsjetio je da ove godine predsjedavaju grupom G20, a smatra da su dobro odgovorili izazovu pandemije prilikom predsjedavanja i da su uspjeli pružiti podršku mnogim zemljama i narodima.

Naglašavajući važnost poštivanja mjera i preporuka zbog pandemije koronavirusa, pojasnio je zbog čega je prijem bio u smanjenom obliku, za razliku od ranijih godina.
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo