16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

22.09.2020 / 18:03 Fudbal - Kvalifikacije za Euro

Težak poraz ženske nogometne reprezentacije BiH u Zenici od Italije

Težak poraz ženske nogometne reprezentacije BiH u Zenici od Italije
Foto: Vijesti.ba
Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Zenici od Italije sa 0:5 u utakmici kvalifikacija za EURO 2022.

Uoči početka utakmice minutom ćutanja odana je počast nekadašnjem selektoru ženske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Dževadu Bekiću koji je preminuo juče.

Gošće su do prednosti došle u 18’. Daniela Sabatino je proigrala Auroru Galli koja iskosa sa desne strane bh. kaznenog prostora šalje loptu u suprotni ugao gola Envere Hasanbegović za 0:1.

Izabranice Samire Hurem su prvu priliku imale u 24’. Đula Velagić je sa sredine igrališta poslala loptu na ivicu kaznenog protivničkog kaznenog prostora ka Mariji Damjanović, ali je golmanica Italije Laura Giuliani istrčala na vrijeme sa svog gola i spriječila napadačicu bh. tima da izjednači rezultat.

Italija u 39’ udvostručuje prednost. Cristiana Girelli ulazi u šesnaesterac reprezentacije BiH, Envera Hasanbegović brani njen prvi udarac, ali se lopta odbija do italijanske igračice koja je iz drugog pokušaja precizna za 0:2.

U 55’ nakon duela Amele Kršo i Martine Rossuci sutkinja Silvia Domingos dosuđuje penal za gostujući tim. Sigurna izvođačica jedanaesterca bila je kapitenka Italije Girelli za 0:3.

Gostujući tim je ofanzivnije ušao i u drugo poluvrijeme i već u 49’ odličnu priliku nije iskoristila Marta Mascarello kad neometana sa desetak metara loptu šalje pored gola.

Još dva penala su dosuđena za reprezentaciju Italije. Girelli oba puta preuzela odgovornost, ali Envera Hasanbegović odbranila jedanaesterac u 60’. Kapitenka Italije je bila uspješna sa bijele tačke u 64’.

Konačan rezultat postavila je Elena Linari u 87’.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za EURO 2022. odigrati još jedan meč, 1. decembra protiv Gruzije u gostima.

Bosna i Hercegovina-Italija 0:5 (0:2)


(Vijesti.ba)

Izdvajamo