0°C
Mostar 4°C
Tuzla -1°C
Banja Luka -1°C
Bihać 1°C
Powered by Dark Sky

22.09.2020 / 13:31 Obrazovanje - Sarajevo

Ambasada Saudijske Arabije donirala 15 laptopa OŠ 'Fatima Gunić'

Ambasada Saudijske Arabije donirala 15 laptopa OŠ 'Fatima Gunić'
Foto: FENA

Ambasador Saudijske Arabije u BiH Hami bin Abdullah Mominah i predstavnici Kulturnog centra Kralj Fahd uručili su danas donaciju od 15 laptopa Osnovnoj školi "Fatima Gunić" u Sarajevu.

Ambasador Mominah je izjavio da mu je zadovoljstvo što je u školi koja nosi plemenito ime kako bi realizirali projekt koji će olakšati učenicima obrazovanje iz oblasti informatike.

- Danas smo ozvaničili jednu lijepu i nadam se plodonosnu saradnju Ambasade Saudijske Arabije u BiH, koju predstavlja Kulturni centar Kralj Fahd, i ove obrazovne institucije - rekao je Mominah.

Istakao je da njegova zemlja sutra obilježava svoj Dan državnosti i izrazio nadu da će dobri odnosi između dviju zemalja biti razvijani i u budućnosti.

Direktor Osnovne škole "Fatima Gunić" Hajrudin Ćuprija rekao je da su Ambasada Saudijske Arabije i Kulturni centar Kralj Fahd, povodom nastupajućeg praznika te zemlje, odlučili da uruče vrijednu donaciju toj sarajevskoj školi.

- Donirana oprema će biti iskorištena za realizaciju projekta "Elektronska zbornica" koja je danas zaista potrebna našim nastavnicima, a već ranije smo otvorili elektronsku učionicu za učenike koji nemaju pristupa online materijalima - naveo je Ćuprija.

Podsjetio je da već godinama imaju uspješnu saradnju s Kulturnim centrom Kralj Fahd, te je zahvalio predstavnicima Centra i Ambasade na današnjoj donaciji.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo