8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

21.09.2020 / 18:58 Politika - Saopćenje za javnost

Demanti Platforme za progres o napuštanju članstva

Demanti Platforme za progres o napuštanju članstva
Foto: Vijesti.ba

Povodom naslova na portalu vijesti.ba, kojeg su prenijeli i drugi mediji "Platformu za progres napustili osnivači i najaktivniji članovi" dužni smo se oglasiti i spriječiti širenje dezinformacija o članstvu u Platformi i spriječiti političku volju za takve naslove.

Platforma iz dana u dan bilježi rast članstva, a istina je i da su određeni ljudi napustili Platformu iz određenih razloga na koje mi ne možemo uticati. Fluktuacija članstva je prirodan proces u svakoj političkoj stranci, stoga ne vidimo zašto se od nečega što je demokratsko pravo svakog građanina i građanke BiH, pravi nepotrebna senzacija.

Svi članovi i članice koji su u ovom momentu u Platformi za progres, dužni su poštovati naše principe: država, znanje, poštenje, mladi i odgovornost.

Naša obaveza, prije svega prema članstvu, a tako i široj javnosti je da kažemo da osnivači Platforme za progres, kako je navedeno u nekim medijima, nisu napustili stranku.

Platforma za progres je svjesna realnosti i negativnih intencija vladajućih političkih subjekata te stoga nije promijenila svoj pristup demokratizaciji i integraciji grada Mostara kao i cijele države.

Molimo vas da netačne navode koje ste iznijeli u vašem mediju ispravite, a da se u vašem budućem radu pridržavate osnovnih postulata novinarstva te prije objavljivanja informacija, iste provjerite.

Platforma za porgres je otvorena za sve medije u BiH i naš rad je vrlo transparentan, te od medija očekujemo potragu za istinom i objektivno izvještavanje, a ne senzacionalizam i širenje dezinformacija.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo