0°C
Mostar 5°C
Tuzla -1°C
Banja Luka 0°C
Bihać 0°C
Powered by Dark Sky

20.09.2020 / 16:45 Regija - Pregovori

Abazović u vladi neće Mandića, Medojevića...

Abazović u vladi neće Mandića, Medojevića...
Dritan Abazović / Vijesti.ba
Pregovarački timovi tri koalicije nove parlamentarne većine bez prisustva lidera ni juče nijesu uspjeli da usaglase stavove o paketu rješenja koja se odnose na principe formiranje vlade, ali i čelna mjesta Skupštine Crne Gore, saznaje Pobjeda.

Izvor Pobjede koji je upućen u pregovore je saopštio da još nije dogovoreno ko će biti kandidat za predsjednika Skupštine, iako je sjednica parlamenta zakazana za 23. septembar.

Tu informaciju je sinoć potvrdio generalni seketar Demokrata Boris Bogadanović demantujući medijske informacije da je dogovoreno da Demokratama pripadne čelna funkcija Skupštine.

"Do ovog trenutka niti jedna od funkcija nije ušla u raspodjelu, pa ni funkcije mandatara i predsjednika Skupštine pa ovim demantujemo informacije koje su objavljene", naveo je Bogdanović ranije u saopštenju.

Više izvora Pobjede saopštilo je da je ključni razlog izostanka dogovora i poremećene atmosfere, zaključak Glavnog odbora Ure po kojem je eksplicitno navedeno da pojedine ličnosti iz drugih stranaka ne mogu da preuzmu resore u vladi.

"U ovom delikatnom trenutku i podijeljenom društvu kakvo je crnogorsko, ljudi koji svojom djelovanjem dijele Crnu Goru i izazivaju negativnu emociju kod izvjesnog broja građana ne mogu dobiti resore u novoj vladi je zaključak GO GP Ura u kojem su u Demokratskom frontu prepoznali Andriju Manadića, Milana Kneževića, Nebojšu Medojevića i Marka Milačića", saopštio je izvor Pobjede koji je kazao da takav stav Dritana Abazovića ne doprinosi atmosferi povjerenja.

Izvor je dodao da je prosto neprihvatljivo da stranka sa pet odsto podrške određuje kadrove drugih stranaka u koaliciji.

Zbog očiglednog zastoja, očekuje se da nastavak pregovora bude na nivou lidera početkom naredne sedmice kada će biti definitivno poznato da li će nova parlamentarna većina imati kandidata za predsjednika parlamenta na zasijedanju koje je zakazano za 23. septembar.

"U ovom trenutku je teško očekivati da se dogovorimo i imamo kandidata tako da ćemo najvjerovatnije u srijedu samo verifikovati mandate poslanicima", zaključio je izvor.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo