10°C
Mostar 14°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

19.09.2020 / 15:36 Fudbal - Premiership

"Petarda" Evertona protiv Bilićevog WBA

"Petarda" Evertona protiv Bilićevog WBA
Foto: Vijesti.ba
Nakon visokog poraza na otvaranju povratničke sezone u Premiershipu od Leicestera (0:3), West Bromwich Albion pretrpio je debakl i u drugom kolu.

Everton je s 5:2 pregazio goste na Goodison Parku, mada pred kraj prvog poluvremena ništa nije upućivalo na takav završetak.

Diangana je, naime, doveo WBA u vodstvo već u 10. minuti, šutem s vrha šesnaesterca.

Izjednačio je Dominic Calvert-Lewin u 31. minuti, sjajno se snašao nakon centaršuta kada je s pola metra petom pogodio mrežu gostiju. Pomoćni sudac je poništio gol zbog ofsajda, ali je VAR promijenio odluku – 1:1.

Zatim je uslijedio jedan od ljepših trenutaka meča. James Rodriguez je u 45. minuti lijepim prizemnim udarcem postigao svoj prvijenac za Everton i vodstvo od 2:1. Nakon toga je Kieran Gibbs, lijevi bek WBA-a, bez lopte udario Jamesa i zaradio direktan crveni karton. U samo minutu i po WBA je ostao bez igrača i primio gol.

I to nije sve, jer crveni karton je na kraju poluvremena zbog silnih prigovora dobio i trener West Bromwicha Slaven Bilić!

Nada za goste se javila u 48. minuti, Perreira je iz slobodnog udarca s 25 metara sjajno pogodio preko živog zida i donio izjednačenje WBA-u.

Međutim, uslijedila je kanonada Evertona. Keane je prvo ponovo doveo domaće u prednost (3:2), a zatim s još dva pogotka Calvert-Lewin zaključio vlastiti hat-trick i pobjedu Karamela od 5:2.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo