0°C
Mostar 4°C
Tuzla -1°C
Banja Luka -1°C
Bihać 1°C
Powered by Dark Sky

19.09.2020 / 14:51 Regija - Kosovo

Uhapšene 33 osobe kod Kamenice, među njima 10 policajaca

Uhapšene 33 osobe kod Kamenice, među njima 10 policajaca
Foto: Arhiv
Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, Policijski inspektorat i Kosovska policija saopštili su da su u petak uveče pripadnici Kosovske policije, Kosovski policijski inspektorat i druge agencije izvršili pretres u selu Karačevo u opštini Kamenica ...

... i na još nekim lokacijama, a uhapšene su 33 osobe, među kojima 10 policajaca, a osumnjičeni su za švercovanje ljudi, oružja i droge.

Operacija je započela kao rezultat skoro jednogodišnje istrage koju je vodilo Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu zbog navoda o nezakonitim aktivnostima, uključujući nezakonito kockanje, trgovinu ljudima, trgovinu oružjem, trgovinu drogom, šverc robe i druge kriminalne aktivnosti, prenosi KoSSev.

"Do izdavanja ovog saopštenja, uhapšeno je ukupno 33 osumnjičenih u vezi sa slučajem, među njima 10 policajaca, koji će se u zakonskom roku pojaviti pred pretpretresnim sudijom, zaplijenjeni su automati za kockanje, oko 120 grla stoke, kao i razni predmeti poput materijalnih dokaza za koje se sumnja da su korišteni u kriminalnim aktivnostima“, navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da je ova operacija, koja je najveća operacija ove vrste na Kosovu, primjer saradnje tužilaštva, policije i policijskog inspektorata. "Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, u saradnji i koordinaciji sa kosovskom policijom i policijskim inspektoratom, preduzima sve potrebne radnje u vezi sa slučajem, gde ćemo vas o dodatnim detaljima i informacijama i dalje obaveštavati nakon zajedničke akcije", kaže se u saopštenju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo