15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

19.09.2020 / 12:12 Fudbal - Kreće Serija A

Inter predvodnik lova na Juventus, velika gužva u borbi za Top 4

Inter predvodnik lova na Juventus, velika gužva u borbi za Top 4
Foto: Twitter
Posljednja od ‘liga petice’ koja kreće u novu sezonu, Serija A, startat će danas, a tokom produženog vikenda očekuje nas sedam utakmica.

Zbog obaveza u Evropi, tri meča će se igrati naknadno, ali za brojne ljubitelje bit će i ovog vikenda dovoljno sadržaja za uživanje.

Prve dvije utakmice danas igraju se u Firenci i Veroni gdje će Fiorentina dočekati Torino, a Verona Romu.

Posebnog derbija u prvom kolu neće biti, a sutra će branilac titule Juventus dočekati Sampdoriju, dok ambiciozni Milan na San Siru igra protiv Bologne.

Kada je u pitanju sezona koja je pred nama, Juventus (bez Miralema Pjanića, ali sa Edinom Džekom) je, naravno, veliki favorit za odbranu titule, ali račune mu silno želi pomrsiti veliki rival, Inter, koji je sačuvao glavne igrače i željan je uspjeha.

Visoke ambicije imaju i Napoli, Atalanta i Milan, pa će biti zanimljivo vidjeti ko može do Top 4, odnosno plasmana u Ligu prvaka.

Rimske ekipe, Lazio i Roma, prave su nepoznanice. Nebeskoplavi će pokušati da ponove prošlu sezonu, što djeluje vrlo teško izvodivo u ovom trenutku, dok je Roma, ruku na srce, znatno slabija bez udarnog trojca u ofanzivi (Džeko i Under sele u Torino, odnosno Lester, a Zaniolo je teško povrijeđen).

Od potencijalnih iznenađenja u sezoni, možemo prognozirati dobru sezonu Parme koja se, nakon povratka u Seriju A, sada ustalila u društvu najboljih te je promijenila vlasnika i bogati američki konzorcij je sada na čelu Mljekara.

Borbu ćemo imati i na dnu tabele, a bit će to i prva sezona u kojoj će u društvu najboljih igrati i Spezija.

Serija A, prvo kolo:

Subota:

18:00 Fiorentina – Torino

20:45 Verona – Roma

Nedjelja:

12:30 Parma – Napoli

15:00 Genoa – Crotone

18:00 Sassuolo – Cagliari

20:45 Juventus – Sampdoria

Ponedjeljak:

20:45 Milan – Bologna


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo