-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

17.09.2020 / 17:30 Ljepota i Zdravlje - Zaštita mentalnog zdravlja

Društvo psihologa RS: Građanima dostupna besplatna pravna pomoć

Društvo psihologa RS: Građanima dostupna besplatna pravna pomoć

Društvo psihologa Republike Srpske saopštilo je da je na raspolaganju svim građanima kojima je, zbog vanrednih okolnosti izazvnim epidemijom virusa korona, potrebna adekvatna i stručna prva psihološka pomoć, a s ciljem zaštite mentalnog zdravlja stanovništva.

Iz ovog društva su istakli da besplatnu psihološku pomoć pružaju građanima radnim danima od 9.00 do 17.00 časova na broj telefona 065/ 464 – 555, ili na mejl adresu [email protected].

"U svjetlu postojećih okolnosti, koji su u vezi sa pandemijom kovida 19, dešavaju se različiti psihosocijalni izazovi, koji značajno mijenjaju život pojedinca i zajednice, što dodatno izaziva stres i prijetnju mentalnom zdravlju pojedinca i cjelokupne zajednice", navodi se u saopštenju.

Na zvaničnoj stranici Društva psihologa Republike Srpske mogu se naći informacije o ovim aktivnostima, koje u okviru programa "Psihosocijalna podrška u vrijeme kovid pandemije" sprovode Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Društvo psihologa Republike Srpske uz podršku UNICEF-a i Vlade Švedske.

Iz Društva podsjećaju da od perioda izbijanja pandemije kovida 19 konstantno rade na zaštiti mentalnog zdravlja stanovništva.

"Ovo je period u kojem mediji, ali i svi mi imamo odgovornost da nastavimo naglašavati važnost brige i ulaganja u vlastito zdravlje, te damo priliku da promjenama u našem ponašanju prihvatimo stilove života koji doprinose boljem očuvanju psihofizičkog zdravlja, uključujući doprinose boljoj zaštiti i od zaraznih kao i drugih hroničnih bolesti, kako pojedinca, tako i porodice", ističe se u saopštenju.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo