3°C
Mostar 8°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

17.09.2020 / 17:16 BiH - Predsjednik SDS-a

Šarović: Dodik odobrio nuklearni otpad u Novom Gradu

Šarović: Dodik odobrio nuklearni otpad u Novom Gradu

Kao što je i Plenković primjetio, Dodik je žarko želio da posjeti Zagreb. Ta želja mu se ispunila ali kad je već otišao u Zagreb, trebao je da iskoristi priliku da nametne pitanje Trgovske gore.

Na kraju sastanka je ispalo da je Trgovska gora interes Hrvatske a Pelješki most vitalni nacionalni interes Republike Srpske – istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Šarović je ponovio da su takvi zaljučci jedna naopaka konstrukcija jer je juče poručeno da će Novi Grad i neke druge sredine biti deponija nuklearnog otpada jer je to vitalni nacionalni interes Hrvatske.


„Propuštena je prilika da se susjednoj zemlji na najvišem nivou saopšti jasan stav da je važno zaštititi interese Novog Grada i dijela Republike Srpske oko Novog Grada. Desila se jedna propala posjeta koja će brzo pasti u zaborav.“ – kazao je Šarović.

Šarović je ponovo naglasio da je prava adresa za rješavanje pitanja Trgovske Gore Predsjedništvo BiH i da ovu priču treba podići na najveći mogući nivo.

„To pitanje treba rješavati u Briselu. Ako bude potrebno treba razmišljati i o pokretanju međunarodne arbitraže kako bi natjerali Hrvatsku da nuklearni otpad deponuje u svojoj unutrašnjosti a ne na granici sa BiH gdje se nalaze najvažniji vodotokovi naše zemlje“ – zaključio je predsjednik SDS-a.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo