3°C
Mostar 9°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

17.09.2020 / 13:50 Politika - Sjednica Predsjedništva

Komšić: Kosovo je nezavisno, Dodik može srbovati i srbovati

Komšić: Kosovo je nezavisno, Dodik može srbovati i srbovati
Foto: Arhiv

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je novinarima da su danas na sjednici on i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović glasali da BiH prizna Kosovo kao nezavisnu državu, dok je treći član Milorad Dodik glasao protiv, ali da će to biti predmet daljnjih rasprava.

Komšić je naglasio da je Kosovo realnost, jer je to nezavisna država te da u takvoj postavci stvari Ambasada BiH neće biti premještena u Jeruzalem.

"Nema šanse da BiH premjesti ambasadu, bar dok je odnos snaga ovakav kakav je, a Kosovo je realnost, Kosovo je nezavisna država i bježati od toga šta će Dodik u NSRS reći a svi znamo šta govori i misli. Neka sve izađe na vidjelo", kazao je.

"Šta će biti različito u odnosu na ovo što do sada Dodik izjavljuje, šta će se desiti? Izaći će tamo srbovati, srbovati, srbovati i...? Neće ništa biti. Kosovo je nezavisna država", istakao je.

To je epilog dvije vanredne sjednice Predsjedništva, jedna koju je zatražio član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik o premještanju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, a druga vanredna sjednica sazvana je na zahtjev člana Predsjedništva BiH i predsjednika Demokratske fronte (DF) Željka Komšića na kojoj bi se razmatralo pitanje priznanja Kosova.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo