21°C
Mostar 27°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

16.09.2020 / 19:20 Regija - Dijalog Beograda i Prištine

Đurić o sastanku u Briselu: Prva tema biće Zajednica srpskih opština

Đurić o sastanku u Briselu: Prva tema biće Zajednica srpskih opština

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da će, što se srpske strane tiče, sutra u Briselu u tehničkom dijalogu Beograda i Prištine prva tema biti Zajednica srpskih opština /ZSO/.

Đurić je, povodom izjave specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da će biti riječi o međusobnim finansijskim potraživanjima, podsjetio da je tema ZSO usvojena pod okriljem EU prije sedam i po godina.

On je napisao na Twitteru da će moguća tema biti i pitanje imovine, privatne, državne i crkvene.

Delegacije Beograda i Prištine nastaviće u Briselu tehnički dijalog, a iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su ranije danas naveli da će se razgovarati o formiranju ZSO i pitanju imovine.

Lajčak je na Twitteru napisao da su se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Kosova Avdulah Hoti saglasili da će njihovi pregovarači slijediti rješavanje međusobnih finansijskih potraživanja i aranžmana za nevećinsku zajednicu.

- Zato ćemo sutra razgovarati o finansijskim potraživanjima, a o sporazumima o nevećinskim zajednicama u narednim danima - napisao je Lajčak.


(Vijesti.ba /RTRS)

Izdvajamo