8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

16.09.2020 / 18:25 Fudbal - Premijer liga BiH

Sarajevo na Otoci savladalo Olimpik

Sarajevo na Otoci savladalo Olimpik

Fudbaleri Sarajeva upisali su vrlo vrijedan trijumf na Otoci rezultatom 3:1 protiv domaćeg Olimpika i tako došli na lidersku poziciju Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Po vrlo toplom vremenu, koje je sigurno utjecalo na to da ne gledamo mnogo kvalitetan meč, na Otoci je danas odigran zaostali meč četvrtog kola Premijer lige.

Na početku nismo imali gotovo nikako prilika, sve do 21. kada smo vidjeli nesvakidašnji pogodak. Iz gol-auta ispucao je Elvis Džafić, a odbrana Olimpika je spavala što je iskoristio Benjamin Tatar koji je pogodio za vodstvo bordo tima.

Do kraja prvog dijela možemo izdvojiti samo još pokušaj Milovića sa distance kada je silovito šutirao, ali prilično daleko, preko gola.

Rezultatom 0:1 otišlo se na odmor. Ni u nastavku nismo gledali mnogo uzbuđenja, a prvu pravu priliku nakon Gola Sarajevo je imalo u 62. minuti kada je Mersudin Ahmetović ostao sam ispred golmana sa lijeve strane, ali je šutirao pored gola.

No, u posljednjih desetak minuta konačno smo dobili uzbuđenja. U 82. minuti Sarajevo je izvelo sjajnu kontru, a nezaustavljivi Benjamin Tatar ponovo postiže fenomenalan pogodak.

Samo tri minute kasnije, Olimpik se vraća u igru. Nakon kornera glavom je pogodio Ahmed Hasanović. Ipak, samo minut je trajao taj rezultat, pošto je u narednom napadu Anel Hebibović postigao gol za konačnih 1:3 i tako se prvi put upisao u listu strijelaca nakon teške povrede koju je doživio prošle godine.

U tom trenutku imali smo četiri udarca u okvir gola na utakmici i četiri pogotka, što govori koliko su realizatori bili efikasni danas. Rezultat se do kraja nije mijenjao pa je tako Sarajevo upisalo vrlo važna tri boda i izborilo plasman na sam vrh tabele Premijer lige.

FK Olimpik – FK Sarajevo 1:3 (Hasanović 85′ / Tatar 21′, 82′, Hebibović 86′)

Stadion: Otoka. Gledalaca: /. Sudija: Admir Šehović (Sarajevo). Žuti kartoni: Imamović, Milović, Zeba (Olimpik), Pidro, Rahmanović i Tatar (Sarajevo).

FK Olimpik: Hadžić, Bajraktarević, Dujmović, Ojdanić, Milović, Jusufi, Hadžanović, K. Handžić, Zeba, Šišić (od 55′ F. Handžić) i Osmanović.

FK Sarajevo: Džafić, Pidro (od 77′ Salčin), Šerbečić, Dupovac, Oremuš, Pejović, Sušić (od 59′ Đokanović), Rahmanović (od 59′ Velkoski), Fanimo, Tatar i Ahmetović (od 77′ H. Handžić).



(Vijesti.ba / SC)

 

Izdvajamo