0°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać 0°C

16.09.2020 / 12:46 Obrazovanje - Prigodan program

Obilježeno 15 godina rada Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenica

Obilježeno 15 godina rada Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenica
Foto: FENA

Prigodnim programom obilježeno je 15 godina rada Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, uz prisustvo gostiju iz akademskog, privrednog i političkog života ZDK-a, te uz poštivanje epidemioloških preporuka i mjera zbog koronavirusa.

Dekan Ekonomskog fakulteta UNZE prof.dr.sci. Alaudin Brkić je u obraćanju zvanicama kazao da je Ekonomski fakultet danas jedna respektabilna visokoškolska ustanova, ne samo u BiH, nego i van granica naše zemlje.

- Zbog toga smo jako ponosni. Ponosni smo na naše studente, na naše nastavnike, ali i sve one koji su na bilo koji način dali doprinos da danas budemo to što jesmo. Hvala im na tome - naveo je Brkić.

Dodao je da zbog epidemiološke situacije mnoge nisu mogli pozvati na ovu svečanost, ali su željeli da danas budu prisutni oni koji su svojim radom i entuzijazmom utemeljili Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici.

- Na dobrim temeljima mi smo nastavili tu uspješnu priču koja traje i trajat će uspješno, ubijeđen sam, još mnogo godina - kazao je Brkić.

U proteklih 15 godina 1.217 studenata diplomiralo je na Ekonomskom fakultetu u Zenici, 31 kandidat stekao je zvanje magistra ekonomskih nauka po starom sistemu studiranja, dok je 41 kandidat stekao zvanje magistra ekonomije po novom sistemu studiranja.

Od akademske 2020/2021. godine Ekonomski fakultet u Zenici omogućit će kandidatima i treći ciklus studiranja, odnosno studiranje na doktorskom studiju, što je bio jedan od zadatih ciljeva u zaokruživanju razvoja naučno-nastavnog procesa na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Prisutnim zvanicama prikazan je dokumentarni film o proteklom radu, uspjesima i perspektivama Ekonomskog fakulteta u Zenici, a zaslužnim pojedincima i kolektivima uručene su zahvalnice za doprinos u razvoju Ekonomskog fakulteta UNZE - navodi se u saopćenju tog fakulteta.


(Vijesti.ba / FENA)


 

Izdvajamo