8°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

16.09.2020 / 12:16 BiH - Potpisan sporazum

Olimpijski bazen dobija najmoderniji fitness centar

Olimpijski bazen dobija najmoderniji fitness centar
Foto: Vijesti.ba

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor JP “Olimpijski bazen Otoka” Enes Peštek, danas su potpisali Sporazum o rekonstrukciji, u svrhu otvaranja najmodernijeg fitness centra u sklopu bazena.

“Ovom rekonstrukcijom, Grad Sarajevo ulaže u modernizaciju, funkcionalnost i održivost jednog od svojih prvih kapitalnih projekata. Sarajevo kao olimpijski grad zaslužuje reprezentativan olimpijski bazen sa svim pratećim sadržajima pogodnim za organizaciju i održavanje vrhunskih sportskih, edukativnih, rekreacijskih projekata, ali i plivačkih mitinga i takmičenja. Osim toga, na ovaj način nadopunjujemo postojeću sportsku infrastrukturu u našem gradu. Svi projekti u koje ulažemo ostaju trajna vrijednost Sarajeva i njegovih građana”, istakao je Skaka.

Peštek ističe da se ovom investicijom dobija ogroman prostor za najbolji fitness centar u gradu.

“Projektom koji ćemo realizovati uz podršku Grada Sarajeva i gradonačelnika Skake, dodatno ćemo obogatiti ponudu i upotpuniti ugođaj i ambijent našim korisnicima”, kazao je Peštek.

Zatvaranje terase Olimpijskog bazena Otoka je jedna od investicija koja će se realizirati kreditom kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo