5°C
Mostar 6°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 6°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

16.09.2020 / 09:47 Politika - Zamisao iz Karađorđeva

Komšić: Dodik u Zagrebu s porukom o RS i Srbiji kao jednoj državi

Komšić: Dodik u Zagrebu s porukom o RS i Srbiji kao jednoj državi
Foto: Vijesti.ba

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravi danas u zvaničnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem.

Sastanak Dodika sa Milanovićem predviđen je u 16:00 sati, a sa Plenkovićem u 17:30, najavljeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

Na Dodikovu posjetu reagirao je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

- Dodik u privatnu posjetu zvaničnicima Republike Hrvatske, donosi poruku koja je ujedno i cilj njegove politike, da entitet RS i Srbija budu jedna država, navodi Komšić i dodaje:

- Bez obzira na to kako će u Zagrebu ta poruka biti primljena, sa odobravanjem ili ne, mi u Bosni i Hercegovini znamo šta nam je činiti, a u Zagrebu, kako im je volja. Nikad neće biti ostvareno ono što su Milošević i Tuđman u Karađorđevu zamislili.

Podsjetimo, sinoć je reagirao i pedsjedavajući Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

- Posjeta Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanović i premijerom Andrejem Plenkovićem nema bilo kakve veze sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu Bosnu i Hercegovinu znači bilo šta, kaže Džaferović.

Dodaje da je riječ o privatnoj posjeti koju je prihvatio zvanični Zagreb, ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine.

- To je njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti, zaključio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo