15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

15.09.2020 / 19:06 Fudbal - Pred meč s Krupom

Željezničar u prijateljskom meču zabio 10 golova visočkoj Bosni

Željezničar u prijateljskom meču zabio 10 golova visočkoj Bosni
Foto: SCsport / Vijesti.ba
Željezničar je u okviru trening-utakmice savladao Bosnu u Visokom sa 10:2.

Plavi su u vodstvo došli golom Bekrića nakon asistencije Subašića. Nedugo zatim Hajrić postiže gol, a sa strane je ubacio Milićević. Zec se pobrinuo asistirati za treći gol, a pogodio je Hajrić. Konačan rezultat prvog poluvremena postavlja Hajrić sa bijele tačke, a prethodno je oboren Subašić.

Drugo poluvrijeme otvara gol domaćih za 4:1, strijelac je bio Tahmaz. Peti gol za Plave postiže Zec nakon lijepog prodora i ubačaja Kulašina. Isti strijelac, Zec, postigao je i šest gol, ovaj put na asistenciju Milićevića.

Duraković je za sedmi gol sjajno podvalio loptu, a Gasal rutinski pogodio. Za 8:1 pogodio je Subašić. Nastavili su Plavi sa napadima, a naredni, deveti, gol djelo je Durakovića. Pet minuta prije kraja Bosna postiže drugi gol.

Konačnih 10:2 postavlja Duraković odličnim golom iz slobodnog udarca.

Za Željezničar su danas igrali: Erić – Mulaosmanović, Ikić, Vrhovac, Milićević – Jamak, Bekrić – Subašić, Zec, Mujić – Hajrić. U drugom poluvremenu u igru su ušli: Muftić, Duraković, Beća, Gasal, Nargalić i Kulašin.

Željezničar narednu utakmicu igra u subotu protiv Krupe. Ovaj susret 8. kola Premijer lige BiH na Grbavici počinje u 20 sati.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo