4°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

15.09.2020 / 18:45 Politika - Član Predsjedništva BiH

Dodik: RS i Srbija danas slave jedinstvo srpskog naroda

Dodik: RS i Srbija danas slave jedinstvo srpskog naroda
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da na današnji praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, Republika Srpska i Republika Srbija slave jedinstvo srpskog naroda koji je ne samo svojim ratnim zaslugama, već i svojim naučnicima, ...

... umjetnicima ili sportistima dao doprinos razvoju čovječanstva.

"Naš narod danas je kao nikada prije jedinstven, prije svega u svojoj okupljenosti oko želje za opštim napretkom, mirom i boljom budućnošću za sve", istakao je Dodik čestitajući svim građanima Republike Srpske i Srbije 15. septembar - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji se ove godine obilježava prvi put.

Dodik je istakao da ovaj praznik stoji rame uz rame, sa Vidovdanom, Danom Svetog Save, Sretenjem, Danom Republike, Danom sjećanja na žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu, Danom sjećanja na stradale u NATO bombardovanju, Danom primirja u Prvom svjetskom ratu, Danom pobjede i svim našim značajnim datumima, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

On je naglasio da 15. septembar nije novi praznik, niti je taj dan slučajno odabran.

"Taj dan je dan proboja Solunskog fronta koji predstavlja dio pobjede koja je donijela mir i slobodu cijeloj Evropi i dan naše zastave koja je kroz slavnu istoriju pokazala da je više od zastave, da je baklja slobode", poručio je Dodik.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo