1°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

14.09.2020 / 23:02 Regija - Četiri požara

Nijemac osumnjičen za izazivanje velikih požara na Čiovu u Dalmaciji

Nijemac osumnjičen za izazivanje velikih požara na Čiovu u Dalmaciji
Foto: Facebook
Trogirska policija podnijela je krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu protiv državljanina Njemačke (36) zbog sumnje da je izazivao četiri požara na Čiovu, saopšteno je iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Njemački državljanin osumnjičen je da je jučer na području Čiova u Okrugu Gornjem izazvao četiri požara na otvorenom prostoru u blizini kuća, prenose hrvatski mediji.

"Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je nadležnom državnom tužilaštvu podnesena krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo dovođenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom, te je predat u pritvor", naveli su iz policije.

Prvi veliki požar u Okrugu Gornjem na Čiovu buknuo je jučer nešto prije 16.00 sati, a nešto kasnije su buknula još tri požara. Izgorjela je borova šuma, a u jednom momentu su bili ugroženi i stambeni objekti.

Vatru je gasilo 120 vatrogasaca sa 32 vozila, a pomoć iz vazduha su im bila dva kanadera i air-traktor. Požari su stavljeni pod kontrolu sinoć, a tek su danas proglašeni ugašenim.

Osumnjičeni Nijemac priveden je sinoć.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo