0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

14.09.2020 / 16:10 Crna hronika - FUP

U nastavku akcije 'Lipa' u Sarajevu uhapšena još jedna osoba

U nastavku akcije 'Lipa' u Sarajevu uhapšena još jedna osoba
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

U nastavku realizacije operativno taktičke akcije kodnog naziva "Lipa", započete 7. jula 2020., policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo lišili slobode još jednu osobu iz Sarajeva, inicijala A.A....

....(2001.) koja se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela "teška tjelesna ozljeda", "protupravno lišenje slobode" i "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana koji koristi osumnjičena osoba na području općine Novi Grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađena materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge "heroin", "amfetamin" i "Cannabis Sativa L", te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Naime, osumnjičena je u  maju 2020. u svom stanu na području općine Novi Grad Sarajevo, protuzakonito postupala na način da je ograničila slobodu kretanja osobama D.K i A.LJ., a potom je fizički (šakama i nogama), te nožem nanosila ozljede osobi D.K., dok je A.LJ. prisilila da joj pomogne u njenoj namjeri.

Osumnjičena A.A. je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku predata na daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo