5°C
Mostar 8°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

10.09.2020 / 16:29 Politika - Zakazana Skupština

HDZ prijeti sankcijama: Bivši članovi formiraju Vladu u Livnu

HDZ prijeti sankcijama: Bivši članovi formiraju Vladu u Livnu

Rukovodstvo Skupštine Kantona 10 zakazalo je za sljedeći tjedan sjednicu Skupštine. Na dnevnom redu je, između ostalog, imenovanje nove Vlade kao i razrješenje stare.

Podsjetimo, ovaj kanton već dvije godine od općih izbora 2018 nije formirao novu Vladu.
Prije tri mjeseca mandat za formiranje Vlade povjeren je Ivanu Vukadinu, trenutnom načelniku općine Tomislavgrad i nekadašnjem članu Predsjedništva HDZ-a BiH. Naime, Vukadin je, skupa s dvojicom članova iz Tomislavgrada, isključen iz HDZ-a BiH jer nije poštovao odluke središnjice iz Mostara.

Na ovu najavu stigla je žestoka reakcija iz HDZ.

- Obaviješteni od Županijskog odbora HDZ-a BiH HBŽ-a, kako je Skupština ove županije utvrdila termin održavanja sjednce, na kojoj bi se navodno trebala potvrditi nova Vlada HBŽ-a, obavještavamo javnost kako Hrvatska demokratska zajednica BiH i njeni zastupnici neće podržati najavljenu Vladu niti biti dio takve potencijalne skupštinske većine, navode iz HDZ BiH i dodaju:

Informacija koja se pojavila u dijelu medija, kako će većinu u Skupštini Hercegbosanske županije, između ostalih činiti i HDZ BiH, nije točna. Ukoliko će neki zastupnici sudjelovati u radu, onda će sudjelovati na osobnu odgovornost i sa osobnim stavom, a nikako kao zastupnici koji su dobili mandat na Općim izborima 2018. godine kao kandidati HDZ BiH.

Navode da zastupnici HDZ-a BiH neće podržati formiranje nove Vlade, bez predhodne suglasnosti i odluke Predsjedništva HDZ-a BiH i Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ-a, kao i potpisanog koalicijskog sporazuma između stranaka koje će činiti novu većinu. 
- Pozivamo sve dužnosnike HDZ-a BiH Hercegbosanske županije da se drže Programa, Statuta i Odluka svih stranačkih razina. Svi oni koji se ne budu pridržavali Odluka Predsjedništva HDZ-a BiH te učine težu povredu Statuta HDZ BiH, biti će politički sankcionirani ili isključeni i brisani iz članstva HDZ-a BiH, navodi se.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo