9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

10.09.2020 / 11:15 Fudbal - Savićević otvoreno

Tumbaković je najveći krivac za situaciju uoči meča sa Kosovom

Tumbaković je najveći krivac za situaciju uoči meča sa Kosovom
Dejan Savićević / Vijesti.ba
Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, legendarni Dejan Savićević kazao je u emisiji “Sportlight“ na Sport klubu da je bivši selektor Crne Gore, Ljubiša Tumbaković najveći krivac za situaciju uoči meča Crne Gore i Kosova prošle godine u Ligi nacija.

Ljubiša Tumbaković i nekoliko reprezentativaca napustili su fudbalsku reprezentaciju Crne Gore nekliko sati uoči meča sa Kosovom u Ligi nacija sedmog juna prošle godine u Podgorici.

Selektor i igrači, rođeni u Srbiji, bili su izloženi žestokim pritiscima iz Beograda, koji su dolazili iz navijačko-klupskih struktura.

“On je glavni krivac. Znao je da je to problem. Pričali smo 2-3 puta i uvijek se svodilo na – ipak sam ja profesionalac i šta da radim. U stilu – poslije tri dana neće da se zna šta je bilo, a ne da si vodio reprezentaciju protiv Kosova. Stalno se završavao razgovor na tome i onda odjednom patriotski čin u minut do dvanaest. Jedini partiota i kada je bilo bombardovanje i sve ostalo je bio Vladan Lukić. Kapa dolje. Prekinuo ugovor sa Metzom i vratio se. Koji sportista je to uradio? Neka dođe još jedan sportista iz Srbije koji je raskinuo ugovor, kao Vladan Lukić koji je imao još dvije i po godine do isteka ugovora sa Metzom. Raskinuo ga je i vratio se. On je jedini patriota u Srbiji od sportista. Sve ostalo je foliranje, mahanje zastava ispred američke ambasade i intervjui. Sve je to jedna stvar. On je dečko raskinuo ugovor i vratio se da brani državu. Kapa dolje. Niko od ostalih ne može da se pohvali sa tim“, rekao je Savićević.

On je govorio i o situaciji uoči meča sa Kosovom.

“Sigurno da nije prijatno sve što se desilo prije skoro godinu dana, prije utakmice sa Kosovom. Mislim da je to čista politika. Ako ženska rukometna reprezentacija igra potiv Kosova to nije problem, ali problem je što Crna Gora igra protiv Kosova. To meni ne može da uđe u glavu. Da Srbija ne igra nijednu utakmicu ni u jednom sportu protiv Kosova, ok. Ali, vidite, Vučić ide i pregovara i vjerovatno da to mora. Mi smo postali nezavisna država. Tamo smo gdje smo – u Uefa i Fifa i moramo da igramo. Izvukli smo ih u grupi i morali smo da igramo tu utakmicu. Niko nas ništa nije pitao. Žao mi je što je to dostiglo taj nivo, ali evidentno sa tim porukama prema igračima i sa Terzićem na čelu cijele te kolone… Šta da radim? Ne osjećam se krivim. Znam da sam u pravu što se toga tiče i da nisam rekao nikakvu laž. Istina je na mojoj strani, a da li je oni prihvataju ili ne, to je njihov problem“, poručio je predsjednik FSCG.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo