23°C
Mostar 28°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 21°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

07.09.2020 / 15:44 Ostali sportovi - PD Skakavac

Prvaci BiH u planinskom trčanju Jasmina Kavazović i Marko Kožul

Prvaci BiH u planinskom trčanju Jasmina Kavazović i Marko Kožul
Foto: FENA
Planinarsko društvo Skakavac u specijalnom partnerstvu s Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine realizirao je  4. Skakavac Trail. U okviru ovogodišnjeg Skakavac Traila održano je i 2. Državno prvenstvo BiH u planinskom trčanju na stazi od 77 kilometara, koja spada u ultratrail staze.

Stari-novi prvaci Bosne i Hercegovine u planinskom trčanju su Jasmina Kavazović i Marko Kožul.

Skakavac Trail 2020 imao je u ponudi za ovu godinu utrke od 21, 42 i 77 kilometara koje su bodovane ITRA i UTMB kvalifikacijskim bodovima, te posebnu utrku - Canicross.

- Iako je pandemija COVID-19 uzrokovala odgađanje mnoštva značajnih sportskih dešavanja u našoj državi, bez obzira na sve izazove, organizator utrke Planinarsko društvo Skakavac se potrudilo održati kvalitet događaja, tako da su svi učesnici sa sobom ponijeli nezaboravno iskustvo - navodi se.

Skakavac trail je kao utrka po svemu poseban i drugačiji, a atraktivnost utrke se ogleda i u tome da staze koje prolaze kroz staru jezgru grada povezuju sve kulturno-historijske znamenitosti koje su ostavile trag na svjetsku historiju.

S druge strane, staze prolaze kroz zaštićena prirodna područja i pored vodopada Skakavac, koji se ubraja među najviše i najaktraktivnije vodopade u svijetu.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo