8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

07.09.2020 / 13:41 Ostali sportovi - Rumunija

Tri medalje za bh. reprezentaciju na Balkanskom prvenstvu u bodibildingu/fitnesu

Tri medalje za bh. reprezentaciju na Balkanskom prvenstvu u bodibildingu/fitnesu
Foto: FENA
Bosanskohercegovačka reprezentacija osvojila je tri medalje na Balkanskom prvenstvu u bodibildingu i fitnesu, koje je održano u Rumuniji.

Selekcija BiH je sa 3 takmičara, Sašom Draškovićem, Ivanom Vučković, Lejlom Šećić i selektorom Mirsadom Terzom, osvojila dvije zlatne medalje i jednu bronzanu.

Zlatne medalje za Bosnu i Hercegovinu su osvojili Saša Drašković u kategoriji bodibilding preko 100 kg i Lejla Šečić u kategoriji bikini fitnes preko 167 cm. Ivana Vučković je bila bronzana u kategoriji body fitnes u otvorenoj konkurenciji.

- Naš rezultat je ustvari i pokazatelj da je bodybuilding scena u BiH, iako malobrojna, ipak na veoma visokom nivou. Naši takmičari redovno ostvaruju rezultate na balkanskim prvenstvima, a ovaj zadnji, stopostotni učinak, dovoljno govori u korist kvalitete nastupa. Naša dva takmičara, Sašu i Lejlu, očekuje još nastup i na Evropskom prvenstvu koje je na programu za dva vikenda u Španiji, a i državno prvenstvo u Kaknju koje prethodi, održava se naredni vikend. Ovom prilikom bih i pohvalio rad Saveza koji je, u ovim teškim uvjetima organizirao i djelomično sufinansirao odlazak našeg tima i Elit Nutrition, koji je izašao u susret našim takmčarima i obezbjedio jednoobraznu odjeću i opremu - izjavio je selektor Mirsad Terzo, saopćeno je iz Bodibilding i fitnes saveza BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo