11°C
Mostar 13°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 12°C

03.09.2020 / 13:53 BiH - Član Predsjedništva BiH

Dodik: Komšić još nije skinuo uniformu Armije BiH

Dodik: Komšić još nije skinuo uniformu Armije BiH
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Kvalifikacija na račun dijela koalicije koja je pobijedila na izborima u Crnoj Gori da "podržava četničko divljanje" je ogledalo rasuđivanja Željka Komšića, koji ni nakon 25 godina od završetka rata očito nije skinuo uniformu  Armije BiH, i koji još...

...vodi virtuelne ratove sa virtuelnim protivnicima, kazao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik za agenciju SRNA.

On je rekao da mu je jasno da je Komšić prije izbora otvoreno podržao crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, ali sada mora da bude svjestan da je lider DPS-a sa koalicionim partnerima poražen na izborima i da je Crna Gora rekla ko želi da upravlja državom u narednom periodu.

- Priča o velikosrpskom projektu, koju podgrijava Komšić, nije ništa drugo do pokušaj zastrašivanja ljudi van Crne Gore, nedolično uplitanje u pitanja susjedne države i kreiranje atmosfere u kojoj se pobjednici izbora unaprijed proglašavaju destruktivcima, a da ništa nisu stigli ni da urade. Neko bi iz reagovanja iz Sarajeva mogao pomisliti da se iza brige za bošnjačku zajednicu krije opasna antisrpska politika koja priznaje pravo na Crnu Goru svima osim Srbima - naglasio je Dodik.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo