6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

01.09.2020 / 07:59 Crna hronika - Potvrđeno iz MUP-a

Uhapšena dva migranta zbog sinoćnjeg ubistva

Uhapšena dva migranta zbog sinoćnjeg ubistva
Foto: Avaz - Vijesti.ba

Na Ilidži u Sarajevu sinoć je izbila tučnjava između migranata u kojoj je jedna osoba preminula.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su dvojicu migranata. Jedan je osumnjičen za ubistvo, a drugi za pomoć počinitelju nakon učinjenog krivičnog djela, potvrđeno je za "Avaz".

- Obojica su smještena u prostorije za zadržavanje Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo - rečeno nam je MUP-a.

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć je naglasio da je što prije neophodno da se država uhvati u koštac s problemom kriminala koji generišu ilegalni ekonomski migranti i pristupi deportacijama kao najefikasnijem rješenju.

- Kada je ministar sigurnosti bio gospodin Radončić, on je predložio da se krene s deportacijama. Odgovorno tvrdim da se s tim započelo tada, sigurno bismo sada imali mnogo manje posljedica i mnogi migranti koji BiH tretiraju kao tranzitnu rutu, bili bi obeshrabreni da krenu ovim putem. Nikome se ne ide da potroši na hiljade i hiljade eura i dođe pred granicu EU i da ga onda s granice Bosne i Hercegovine vratite nazad. Ne bi im više BiH bila željena tranzitna ruta - rekao je Jusko.

Prema Jusku, ovo je problem koji prije svega zavisi od najvišeg nivoa vlasti, dok organi na nižem mogu samo da trpe posljedice odluka koje dolaze s vrha.



(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo