12°C
Mostar 15°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

14.08.2020 / 10:31 BiH - Akcija "Dar"

MUPKS: Izneseni netačnih navodi o policijskom službeniku Nijazu Tahti

MUPKS: Izneseni netačnih navodi o policijskom službeniku Nijazu Tahti
Foto: FENA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasio se saopćenjem za javnost u cilju objektivnog, tačnog i istinitog informiranja javnosti, ali i zbog zaštite ugleda čestitih i poštenih policijskih službenika, u kojem je navelo da su pojedini mediji izvještavajući o akciji "Dar 1" iznijeli u javnost netačne i neprovjerene informacije.

U saopćenju se navodi da Uprava policije javnost obavještava putem zvanične web stranice i ovlaštenih osoba nadležnog Odjeljenja za odnose s javnošću.

- Pojedini mediji prenijeli su netačnu i neprovjerenu informaciju, da se među osumnjičenim, odnosno, lišenim slobode, nalazi i policijski službenik Nijaz Tahto, iako on nije osumnjičen, niti je lišen slobode, te nije bio predmet bilo kakve aktivnosti u vezi s pomenutom akcijom - navodi se u saopćenju.

S tim u vezi, iz MUP-a mole medije, pogotovo one koji su prenijeli takvu informaciju, da uklone ime ovog policijskog službenika iz takvih vijesti, odnosno, upoznaju javnost da ovaj policijski službenik nije među osumnjičenim policijskim službenicima u okviru ove akcije, kao i da on redovno obavlja svoje radne poslove i zadatke.

- Inače, radi se o vrlo profesionalnom policijskom službeniku, koji je za svoj rad više puta nagrađivan i jedne godine zajedno sa svojim kolegom proglašeni su najboljom saobraćajnom patrolom u BiH - navode iz MUP-a.

MUPKS apelira na predstavnike medija da u javnost ne iznose neprovjerene, netačne i nezvanične informacije, pogotovo u pogledu objave imena bilo koje osobe, jer time nanose štetu tim osoboma, kao što je ovom prilikom nanesena navedenom policijskom službeniku.                       

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo u potpunosti podržava svakog policijskog službenika koji svoje dužnosti obavlja u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima, te ulogom koju ovaj častan, težak i odgovoran poziv ima u našem društvu, ali isto tako iskazuje spremnost i odlučnost da se obračuna sa svim pojedincima koji na bilo koji način narušavaju ugled policije Kantona Sarajevo, te da ih pozove na odgovornost u skladu s zakonom - poručili su iz MUP-a KS.  

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo