7°C
Mostar 8°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

14.08.2020 / 07:56 Kultura - ondemand.sff.ba

Danas počinje 26. SFF u online formatu

Danas počinje 26. SFF u online formatu
Foto: Vijesti.ba

Ovogodišnji 26. Sarajevo Film Festival bit će otvoren večeras svjetskom premijerom filma “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice na online platformi ondemand.sff.ba. I ove godine glavni medijski pokrovitelj je BHRT.

Prije samog početka filma, publiku širom svijeta iz Sarajeva će pozdraviti direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Voditeljica ceremonije otvaranja ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala, koji se održava online, bit će bosanskohercegovačka glumica Belma Salkunić, koja je ostvarila glavnu ulogu u novom filmu Ognjena Sviličića, “Glas”. Publika ga ima priliku pogledati u ovogodišnjem programu U fokusu.

Zbog epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival u potpunosti će biti održan u online formatu.

Gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na onlajn platformi ondemand.sff.ba će moći gledati filmske programe Sarajevo Film Festivala. Putem ove platforme gledaocima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori sa autorima.

Za nagrade Srce Sarajeva u Takmičarskim programima 26. Sarajevo Film Festivala takmičit će se 49 filmova.

U četiri takmičarske selekcije – igrani, dokumentarni, kratki i studentski film, čak 29 filmova će zabilježiti svjetsku, šest međunarodnu, dva evropsku, 11 regionalnu i jedan bosanskohercegovačku premijeru.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo