17°C
Mostar 19°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

13.08.2020 / 08:45 Crna hronika - MUP KS

U Sarajevu ubijen muškarac i ranjena žena, uhapšene tri osobe

U Sarajevu ubijen muškarac i ranjena žena, uhapšene tri osobe
Foto: Arhiv
Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo obaviješten je sinoć oko 23:30 sati da je došlo do narušavanja javnog reda i mira svađom više osoba u ulici Ranovačka, područje općine Novi Grad Sarajevo.

"Nakon svađe je, usljed upotrebe noža, tjelesne povrede zadobila jedna muška osoba koja je preminula na mjestu događaja, dok je jedna ženska osoba zadobila lake tjelesne povrede, te je nakon ukazane ljekarske pomoći od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, prevezeno i hospitalizovano na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS", naveli su iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela "Ubistvo" i "Ubistvo u pokušaju" policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali, pronašli i uhašpsili tri osobe koje se dovode u vezi sa ovim krivičnim djelima.

"Isti su smješteni u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad istima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada. O svemu je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koja je izašla na mjesto događaja i rukovodila uviđajem", navode.

Više informacija o ovom događaju biće poznato tokom dana.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo