0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

12.08.2020 / 20:41 Politika - Nakon kandidature Lepić

Raskol u Našoj stranci u Tuzli, napustili je Čičko i Burina

Raskol u Našoj stranci u Tuzli, napustili je Čičko i Burina
Foto: Vijesti.ba

Mirjana Marinković Lepić, zastupnica u Parlamentu BiH, kandidatkinja je Naše stranke za gradonačelnicu Tuzle - potvrdio je sinoć Glavni odbor te stranke.

No, ova je kandidatura rezultirala raskolom u tuzlanskom ogranku. Naime, doskorašnji kandidat za gradonačelnika Tuzle i bivši član Glavnog odbora, Derviš Čičko je u sjedište Glavnog odbora ove stranke u Tuzli uputio zahtjev da ga brišu iz članstva Naše stranke, ujedno im poželivši “puno uspjeha u daljem radu”.

Ova odluka uglednog intelektualca mogla se i očekivati, nakon što je Gradski odbor Naše stranke Tuzla u samo dva i po mjeseca donio dvije različite odluke – najprije ga imenujući kandidatom za gradonačelnika Tuzle, da bi prije nekoliko dana ovu odluku povukli bez jasnog objašnjenja, kandidujući za gradonačelnicu Mirjanu Marinković Lepić, piše Tuzlalive.

Nakon njega danas je Gradski odbor Naše stranke Tuzla o odlasku iz stranke obavijestio i poznati tuzlanski neurolog dr. Adnan Burina.

Prema nezvaničnim informacijama, dr. Burina je nezadovoljan načinom rada Gradskog odbora NS Tuzla i djelovanjem prije i poslije Kongresa NS, a posebno odlukom o uskraćivanje povjerenja Dervišu Čičku u vezi sa kandidovanjem za poziciju gradonačelnika Tuzle.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo