8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

12.08.2020 / 13:07 Crna hronika - Akcija SIPA-e

Trojka uhapšena, nađeno 1.25 kilograma droge

Trojka uhapšena, nađeno 1.25 kilograma droge
Foto: Arhiv
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su realizovali operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga ...

... u okviru koje su uhapšene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Postupajući po naredbama Osnovnog suda u Sokocu i Kantonalnog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e su na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva, pretresli tri lokacije prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 1250 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin, 100 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, dva pištolja sa pripadajućom municijom, četiri mobilna telefona sa sim karticama, jedno putničko motorno vozilo i određenu količinu novca za koji postoje osnovi sumnje da je stečen izvršenjem gore navedenog krivičnog djela.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšene osobe bit će predate u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

O realizaciji gore navedenih aktivnosti SIPA će pomenutim pravosudnim institucijama dostaviti odgovarajuće izvještaje.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo